Foreningen Nærsamfund har igen rettet henvendelse om den utilfredsstillende situation med hensyn til muligheden for vaccination på Vestlolland. Denne gang gik henvendelsen direkte til regionsformanden Heino Knudsen og næstformand Jacob Jensen. Heino Knudsen skriver i sit konstruktive svar blandt andet: ’Når der begynder at komme større leverancer af vacciner til Danmark, så etableres yderligere vaccinationssteder – blandt andet i Nakskov – for at sikre, at borgerne i Region Sjælland har mulighed for vaccination indenfor maksimalt 20 kilometers afstand’. Citat slut.
Vestlolland, hvor Lolland Kommunes klart største by ligger, står altså til at få et vaccinationssted. Vi undrer os dog stadig over, at de oprindelige to vaccinationssteder er blevet valgt med mindre end 30 kilometers afstand (Residensbyerne Nykøbing F. og Maribo). Vi må også undre os over, at det nye vaccinationssted på Vestlolland først åbnes efter at vore mindst mobile borgere er vaccineret. Vi kan herudover konstatere, at borgere fra Vestlolland på hjemmesiden ofte henvises til vaccination i Nykøbing F.

De sidste sure opstød skal dog ikke hindre os i at takke Heino Knudsen for tilsagnet om et vaccinationscenter på Vestlolland.
Med venlig hilsen
John Povlsen
Formand for Nærsamfund