Vi kan i Folketidende læse, at Seas-NVE har meldt sig under fanerne i samarbejdet REEL (Ren Energi Lolland). Seas er særlig interesseret i projekter, der handler om lagring af grøn energi og projekter om lokal anvendelse af grøn energi.
Samarbejdet er en gave fordi det – i hvert fald på sigt – rummerspændende muligheder for nye arbejdspladser med stærk appel til især højt uddannede medarbejdere. Det gør Lolland attraktiv til glæde for mange andre arbejdspladser som fx Nota. Det vil gøre egnen mere attraktiv for fx læger og ingeniører. Tidspunktet for gaven er optimal nu, hvor Danmark netop har vedtaget at investere massivt i grøn energi – herunder i forskning i grønne energiformer. Det lyder for mig forjættende med Lolland som energilaboratorium, der åbner for nye uddannelser med fremtidsperspektiv til vores egn. Lolland er noget særligt, det ved vi godt, men snart vil Danmark nu også vide det. Det er for os alle afgørende for selvforståelsen og selvtilliden at være noget særligt. Nu får vi endelig lov til at knejse med nakken.
Når de forskellige fonde gøres opmærksom på de nye potentialer,må bevillingerne til nye byrum nærmest falde over hinanden. Alle vil jo være med i en succes. Jeg glæder mig allerede til, at hullerne i vejene og hullerne (øjebæerne) i husrækkerne udbedres.
Lolland Kommune har udført et flot arbejde med dette projekt. Mandskabet fortjener ros. Jeg håber meget, at man nu går til makronerne og husker, at laurbær ikke bør danne hovedpude!
Sendt i ønsket om en glædelig jul og et godt og optimistisk nyt år på Lolland!

Hilsen

John Povlsen
Formand for Foreningen Nærsamfund.